Min passion är att skapa speciella och personliga tårtor och cupcakes till alla tillfälle:
bröllopstårta, doptårta, studenttårta, samt till födelsedagar, jubileum eller när man helt enkelt känner för det.
lördag 16 juni 2012
Chokladcupcakes med hallontopping
Ingredienser
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
Hallontopping
50 g hallon(färska eller frysta och tinade)
300 g färskost av philadelphiatyp
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något.
Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
Fördela smeten i muffins formar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
Hallontopping: Mixa hallonen fint med stavmixer eller i matberedare. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.
Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med vafri dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar