SÖTA MINIMUNKAR
CITRON CUPCAKES MED LEMON CURD OCH CREAM CHEESE FROSTING
Blanda 2,5 dl vetemjöl med 1 dl socker, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Lägg till 1 dl mjölk, 2 vispade ägg, 2 tsk vaniljsocker och 1 msk smält smör. Grädda i munkjärn 2-3 minuter på varje sida. Pensla med smör och doppa i socker.
100 g smör
Ett par msk lemon curd
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smällt smöret
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och luftigt
- Rör i mjölken i det smälta smöret för att få ner temperaturen och häll sedan ner i äggvispet
- Tillsätt saften och skalet från citronen
- Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner i smeten
- Använd stadiga muffinsformar eller placera ut formar i en muffinsplåt
- Fyll formarna med 3/4 smet och gör en liten fördjupning där du lägger en liten click lemon curd
- Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna och genombakta, provstick med en tandpetare eller potatissticka för att se att de är färdiga
CHOKLADFYLLDA CHOKLADCUPCAKES MED NUTELLLA SMÖRCREME
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
1 dl smält smör, på flaska
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
12 rutor mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader
Ställ 12 st muffinsformar i en muffinsplåt, eller dubbla formar på en plåt
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt mjölk och smör
Blanda de torra ingredienserna och vispa försiktigt ner i smeten
Fyll formarna till hälften och lägg i en ruta choklad i varje form
Fyll på med smet så det täcker chokladrutorna
Grädda cupcakes´en i mitten av ugnen i ca 12 minuter, provstick med en sticka (stickan ska vara torr)
Låt dem svalna
Vispa ihop 200 gram osaltat rumsvarmt smör och ca 2 dl nutella till en krämig konsistens och spritsa dina cupcakes.
MOROTS CUPCAKES MED CREAM CHEESE FROSTING
Snart är det påsk, istället från att baka den traditionella morotskakan kan man prova med gulliga cupcakes. Jag ska göra det och så fort de blir klara visar jag er resultatet.
Cupcakes ingredienser:
:- 2 dl + 4 msk mjöl
- 1 tsk bikbaronat
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk ingerfära
- 2 dl + 4 msk socker
- 1,5 dl olja
- 2 ägg
- 3,5 dl finriven morot
Frosting ingredienser:
- 200g philadelphia ost, kylskåpskall
- 100g smör, kylskåpskall
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker (tillsätt mer efter egen smak)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, salt, kanel och ingerfära i en skål.
2. Vispa ihop socker och olja. Vispa i ett ägg i taget. Ha sedan i mjölblandningen, se till att allt blandas väl. Rör sist i finriven morot.
3.Fyll cupcake formarna till 3/4 och grädda i 14-18 minuter (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr).
(Om du vill använda en vanlig form - smörj formen väl (med smör) för att sedan mjöla den (ha i ca 1 msk mjöl i formen och skaka runt så mjölet fastnar på smöret över hela formen). Häll sedan i smeten . Grädda kakan i 40 min (tandpetare som kommer ut från mitten torr = klar!).
Låt svalna helt!
Frosting:
- Vispa ihop osten och smöret klumpfri. Tillsätt vaniljsocker och sedan florsocker, vispa slät.
Spritsa eller bre över frostingen på cupcakesen eller kakan
MOCKAKRÄM
Idag fick ett mejl av en kvinna som ville att jag skulle dela med henne recept till kaffe/mocka fyllning. Här kommer den:
100 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
1 1/2 msk kakao
Vispa smör och florsocker fluffigt
Rör i kaffet och kakaon och vispa till en härlig kräm
TIRAMISUFYLLNING
Om man vill ha ett lyxig kaffesmak är det en tiramisu fyllning som gäller:
3 äggulor
3 äggvitor
0,5 dl socker
250 g mascarponeost
2 tsl romarom
5 gelatinblad
250 g mascarponeost
2 tsl romarom
5 gelatinblad
1 -1,5 dl starkt kaffe
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt försiktigt mascarponeosten och romaromen. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Hetta upp kaffet och smält de blötlagda gelatinbladen i kaffet. Häll försiktigt gelatinblandningen i mascarponeblandningen och blanda till sist ned de vispade äggvitorna. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt försiktigt mascarponeosten och romaromen. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Hetta upp kaffet och smält de blötlagda gelatinbladen i kaffet. Häll försiktigt gelatinblandningen i mascarponeblandningen och blanda till sist ned de vispade äggvitorna. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.