Chokladcupcakes med hallontopping
Ingredienser
- 175 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
Hallontopping
- 50 g hallon (färska eller frysta och tinade)
- 300 g färskost av philadelphiatyp
- 3/4 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något.
- Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
- Fördela smeten i muffins formar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
- Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
- Hallontopping: Mixa hallonen fint med stavmixer eller i matberedare. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.
- Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
- Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med vafri dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar