lördag 23 juni 2012

Syltgrottor med lemon curd, maräng och hallon




Ingredienser till 24 st
     
200 g rumsvarmt smör 
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver för kokning
1 tsk bakpulver

ca 1 ½ dl lemon curd

Maräng:
2 äggvitor
2 dl strösocker


färska hallon till dekoration

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till en lång rulle och dela i 24 delar, lägg i muffinsformar. Gör en fördjupning i varje grotta. Klicka i lemon curd. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Ta ut grottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka. Grädda i ytterligare ca 10 min. Dekorera med färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar