Ingredienser till 24 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver för kokning
1 tsk bakpulver
ca 1 ½ dl lemon curd
Maräng:
2 äggvitor
2 dl strösocker
färska hallon till dekoration
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till en lång rulle och dela i 24 delar, lägg i muffinsformar. Gör en fördjupning i varje grotta. Klicka i lemon curd. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Ta ut grottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka. Grädda i ytterligare ca 10 min. Dekorera med färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar