söndag 17 juni 2012

Toscakaka


Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Toscaglasyr:


75 g smör
2 dl sötmandel, hackad
½ dl strösocker
½ dl honung
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt kakan stå kvar i formen någon min. Stjälp upp den och låt svalna på galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar